دکتر بهنام حبیبزاده مومن (رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز) در دومین مراسم تحلیف کارآموزان وکالت کانون وکلای دادگستری مرکز در سال 1402، ضمن خوشآمدگویی به معمرین نهاد وکالت و کارآموزان وکالت، کانون وکلای مرکز را کهنترین نهاد حقوقی و مدنی کشور مطابق لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری توصیف کرد و گفت: کانون وکلا وظایف متعددی را برعهده دارد که یکی از آنها تربیت وکیل دادگستری است که دارای شایستگیها و تخصصهای لازم باشد، وکیلی که بتواند از حق و عدالت دفاع کند.
حبیبزاده مومن، شغل وکالت و اسم وکیل را از اسماء الهی خواند و گفت: خداوند در آیه 173 سوره آل عمران به اسم وکیل قسم یاد میکند؛ آنجا که میگوید «حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکیلُ نِعْمَ الْمَوْلى وَ نِعْمَ النَّصیرُ». در این آیه خداوند متعال یکی از اوصاف خود را وکیل بودن توصیف میکند و این نشان از اهمیت وکیل در جامعه و حرفه وکالت دارد.
وی با اشاره به سوگندنامه وکلا، آن را دارای یک فضیلت بزرگ عنوان کرد و گفت: در این سوگندنامه، وکیل پایبندی خود را به احترام به قوانین و نظامات، احقاق حق و عدالت، احترام به مقامات و اصحاب دعوا و مدافع از حق بودن نشان میدهد و شرافت خود را وثیقه میکند که این اوصاف را پاس بدارد.
رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز خطاب به کارآموزان وکالت تصریح کرد: شما همکارانی که امروز به عنوان وکیل پایه یک دادگستری به شهروندان خدمت خواهید کرد به نوعی چهره و نماد وکالت هستید. اگر شما به معنای واقعی از حق و عدالت و از حقوق مظلومان دفاع کنید نهاد وکالت به تکتک شما افتخار خواهد کرد و شما قطعا زیبنده چنین عنوانی هستید.
زدن برچسب انحصارگر به کانون وکلا خارج از انصاف و عدالت است
وی به وکلای دادگستری حاضر در مراسم توصیه کرد که کانون وکلا را همواره به عنوان خانه خود مورد حمایت قرار دهند و گفت: در سالهای گذشته نهاد وکالت با چالشهای بزرگی مواجه بوده است. بسیاری با عناوین پر طمطراق به کانونهای وکلای مستقل عنوان انحصارگر دادهاند، اما از کدام انحصار در کانون وکلا صحبت میکنند؟! کانون وکلایی که امروز 6300 نفر کارآموز را در دو سال با لحاظ قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار پذیرش کرده و به جامعه تحویل داده است. در کدام نهاد عمومی این تعداد پذیرش میشود؟ این برچسبها به کانون وکلا خارج از انصاف و عدالت است.