شورای اجرایی اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران (اسکودا) قرار است روز 21 خردادماه 1405 تشکیل جلسه دهد؛ نشستی که یکی از مهمترین دستورکارهای آن، بررسی و تصمیمگیری درباره زمان و نحوه برگزاری آزمون ورود به دوره کارآموزی وکالت کانونهای وکلای دادگستری در سال جاری است.
بر اساس بند چهارم دستور جلسه، اعضای شورای اجرایی اسکودا درباره جزئیات مرتبط با آزمون وکالت 1405 به بحث و تبادل نظر خواهند پرداخت؛ موضوعی که در هفتههای اخیر با توجه به ابهامات موجود درباره زمان برگزاری آزمون، مورد توجه داوطلبان و فعالان حقوقی قرار گرفته است.
این در حالی است که در سال 1405، برای نخستینبار شورای اجرایی اسکودا به صورت رسمی موضوع آزمون وکالت را در دستور کار خود قرار داده و هنوز تصمیم نهایی درباره زمان دقیق برگزاری آزمون اعلام نشده است. همین مسئله باعث شده بسیاری از داوطلبان، جلسه پیشرو را تعیینکننده مسیر آزمون امسال بدانند.
شورای اجرایی اسکودا در سالهای گذشته نیز در مقاطع حساس، نقش مهمی در هماهنگی میان کانونهای وکلا و تعیین سیاستهای اجرایی آزمون وکالت داشته است. بهویژه در دورههایی که تغییرات قوانین پذیرش، افزایش ظرفیتها و اجرای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار، چالشهای تازهای را برای نهاد وکالت ایجاد کرد، تصمیمات این شورا بارها مورد توجه جامعه حقوقی قرار گرفت.
در برخی سالها، اختلافنظر درباره زمانبندی آزمون، نحوه اعلام ظرفیتها و شیوه اجرای مصوبات مرتبط با پذیرش کارآموز وکالت، جلسات شورای اجرایی اسکودا را به یکی از مهمترین کانونهای تصمیمگیری در حوزه وکالت کشور تبدیل کرده بود؛ موضوعی که حالا بار دیگر با نزدیک شدن به آزمون 1405 در کانون توجه داوطلبان قرار گرفته است.