حسن زاده گفت: اسناد دفترچهای با توجه به مشکلی که در حدود ملک دارند قابل استناد نیستند. با توجه به قانون الزام به تنظیم سند رسمی سند رسمی در حال ارتقای ویژگیهای خود است و سند الکترونیک نیز در همین راستا بوده است.
در بسیاری از کشورها همزمان که اسناد الکترونیکی صادر می شود متقاضی میتواند به صورت اختیاری سند کاغذی هم از طریق سامانههای مرتبط را در اختیار داشته باشد که در کشور ما نیز باید قوانین و مقررات حدود دسترسیها را مشخص کند.
حسن زاده با بیان اینکه از جمله ویژگی که سند الکترونیکی جدید دارد این نیست که سند تک برگ نشود هم زمان با تک برگ شدن سند دادهها و اطلاعات سند الکترونیک بروز رسانی و احراز سنجی میشود. از این رو متقاضی این دغدغه را ندارد که من سندی ندارم او میتواند از طریق سامانهای مثل سامانه کاتب و ثبت من سند خود را پرینت گرفته و ببیند.
سازمان ثبت در هدف گذاری قبلی خود سند تک برگ را به عنوان برگ اوراق بهادار مهر دار کرده و لوگو و هولوگرامی بر روی آن قرار داده است، اما در حال حاضر یک کد رهگیری، یک هولوگرام خاص و کیو آر کدهای امنیتی وجود دارد که اصالت سند را میتواند به جاهای مختلف اثبات کند.
از این رو سند الکترونیک در امتداد سند تک برگ و ارتقا یافته آن است، یک هولوگرام و کدهای امنیتی خاصی سبب شده سند تک برگ در واقع یک نسخه ارتقا یافته از همان سند تک برگ باشد که با آن میتوان اصالت سند را دقیق تر احراز کرد.
مهمترین ویژگی سند الکترونیک آن است که بر مبنای چند اصل قانونی که مهمترین آن بحث خدشه ناپذیری است بنا شده است، خدشه ناپذیری یعنی اینکه شما نمیتوانید محتوا و مندرجات سند را تغییر دهید. در اسناد الکترونیکی امضاها الکترونیک هستند از این رو قابلیت جعل را نخواهند داشت از سوی دیگر وقتی سند الکترونیک باشد دفاتر ثبت نیز الکترونیک خواهند شد.