دانلود دفترچه سوالات آزمون قضاوت 1394

دانلود دفترچه سوالات آزمون قضاوت 1394

منتشر کننده: دادآفرین قضاوت و مرکز مشاوران
09 آبان 1394
404 KB
17036
آزمون تصدی منصب قضاء - قوه قضاییه سال 1394 در دو مرحله آزمون تستی و آزمون تشریحی برگزار می گردد.

موسسه آموزش عالي آزاد مشاهیر مهر دادآفرين از بدو شروع به كار خود همواره در پي يافتن نقاط ضعف و رفع معايب احتمالي بوده است لذا خواهشمنديم نظرات، پيشنهادات و انتقادهاي خود را جهت بهبود فعاليت‌هاي موسسه از لینک ذيل اعلام و ما را در انجام هر چه بهتر امور ياري فرماييد.

معاونت منابع انسانی قوه قضاییه هر ساله از دو طریق جذب عمومی و جذب اختصاصی قضات عده ای را برای تصدی منصب قضا استخدام می کند.

جذب عمومی قضات به طور کلی دو دسته از داوطلبان دانشگاهی و حوزوی دارای شرایط ثبت نام در آزمون قضاوت هستند.

داوطلبان دارای تحصیلات دانشگاهی: این داوطلبان لازم است ابتدا در آزمون تستی پذیرفته شوند. بعد از گذراندن مرحله آزمون تستی و کسب حداقل 60 درصد نمره وارد مرحله آزمون تشریحی می شوند. در مرحله آزمون تشریحی باید حداقل 50 درصد جمع نمرات را کسب کنند.
نتیجه مرحله آزمون تشریحی بعد از حدودا یک ماه اعلام می شود و بعد از آن از پذیرفته شدگان با تماس تلفنی برای شرکت در مصاحبه علمی دعوت به عمل می آید. بعد از پذیرش در این سه مرحله داوطلبان به اداره گزینش برای تشکیل پرونده مراجعه می کنند. زمانی که پرونده تشکیل شد، دو برگه با عنوان تعدیل و توثیق در اختیار داوطلب قرار می گیرد تا آن را به امضای یکی از اشخاص قاضی، امام جمعه یا استاد دانشگاه برساند. بعد از آنکه مدت کوتاهی گذشت، داوطلبان برای آزمون تستی روان شناسی دعوت می شوند و در آخرین مرحله آن ها را برای مصاحبه حضوری روان شناسی فرا می خوانند. بعد از طی کردن تمام این مراحل و گذشتن از آن ها پرونده داوطلب برای انجام تحقیقات محلی به شهرستان محل اقامت ارسال می شود. در صورتی که داوطلب از این مرحله هم عبور کند برای مصاحبه احکام عقیدتی دعوت می شود. در نهایت هم دو نفر از قضات دیوان عالی کشور و ریاست گزینش از داوطلب سوالاتی می پرسند که به این مرحله اختبار گفته می شود.

داوطلبان دارای تحصیلات حوزوی: این دسته از داوطلبان که دارای مدرک حوزوی سطح دو یا بالاتر باشند با شرکت در آزمون تشریحی و کسب نمره قبولی در آن به مصاحبه علمی دعوت می شوند. از این دسته از داوطلبان آزمون تستی به عمل نمی آید اما بقیه مراحل همانند آنچه که در بالا در مورد داوطلبان دانشگاهی گفته شد می باشد.

جذب اختصاصی قضات در فرایند جذب اختصاصی نیز هر دو دسته داوطلبان حوزوی و دانشگاهی واجد شرایط می توانند به سامانه جذب اختصاصی داوطلبان تصدی منصب قضا مراجعه کرده و فرایند ثبت نام را انجام دهند. تفاوت جذب اختصاصی با جذب عمومی در آن است که از این دسته از داوطلبان نیازی به شرکت در آزمون ندارند.

داوطلبان دانشگاهی: کسانی که در یکی از دانشگاه های زیر تحصیل کرده و معدل لازم را کسب کرده باشند می توانند بدون نیاز به گزینش در آزمون کتبی در مصاحبه علمی ثبت نام کنند. دانشگاه های گروه اول = دانشگاه امام صادق، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه تهران، پردیس فارابی دانشگاه تهران، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه شیراز، دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه علوم قضایی، دانشگاه مفید قم + فارغ التحصیلان کارشناسی حقوق از این دانشگاه ها با کسب حداقل معدل 16

دانشگاه های گروه دوم = دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین، دانشگاه کاشان، دانشگاه تبریز، دانشگاه شاهد، دانشگاه شهید باهنر کرمان، دانشگاه شهید چمران اهواز، دانشگاه مازندران ( بابلسر )، دانشگاه بوعلی سینا همدان، دانشگاه خوارزمی تهران، دانشگاه شهید مطهری، دانشگاه گیلان، دانشگاه علوم اسلامی رضوی، دانشگاه اصفهان، دانشگاه قم + فارغ التحصیلان کارشناسی حقوق با کسب حداقل معدل 17

  • کسانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق در هر گرایشی با حداقل معدل 16 از هر کدام از دانشگاه های گروه اول باشند، مشروط بر داشتن مدرک کارشناسی حقوق، فقه و حقوق یا الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی
  • کسانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق در هر یک از گرایش های این رشته بوده با حداقل معدل 16 از هر کدام از دانشگاه های گروه اول
  • کسانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق در هر گرایشی با حداقل معدل 17 از هر کدام از دانشگاه های گروه دوم باشند، مشروط بر داشتن مدرک کارشناسی حقوق
  • کسانی که دارای مدرک کارشناسی ارشد پیوسته معارف اسلامی و حقوق در هر یک از گرایش های این رشته بوده با حداقل معدل 17 از هر کدام از دانشگاه های گروه دوم
  • دانشجویان و دانش آموختگان دکتری تخصصی در هر یک از گرایش های رشته حقوق، فقه و حقوق و رشته الهیات با گرایش فقه و مبانی حقوق اسلامی، به شرطی که مدرک کارشناسی این داوطلبان هم در یکی از رشته های نام برده باشد.
  • کسانی که رتبه یک تا ده آزمون های وکالت کانون های استانی باشند.
  • کسانی که رتبه یک تا پنجاه آزمون های وکالت مرکز وکلا قوه قضاییه و آزمون وکالت کانون وکلا مرکز باشند.
  • وکلای کانون وکلا دادگستری یا مرکز وکلا قوه قضاییه که پنج سال سابقه کار متوالی و موثر با تایید کانون یا مرکز وکلا داشته باشند.
  • فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علوم قضایی در گرایش های حقوق دادرسی اداری، مدیریت دادگستری، مدیریت نظارت و بازرسی و مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی، مشروط بر اینکه حداقل معدل 16 را کسب نموده باشند.

داوطلبان حوزوی: کسانی که هم دارای مدرک دانشگاهی و هم دارای مدرک حوزوی یا دارای مدرک حوزوی به شرح زیر باشند :

  • دارای مدرک سطح دو حوزوی با حداقل معدل 16 باشند. ( ویژه آقایان )
  • دارای مدرک سطح دو حوزوی در گرایش حقوق و قضاء اسلامی با حداقل معدل 16 باشند.
  • داوطلبان پایه ده (اتمام کتبی و شفاهی پایه ده) که هنوز موفق به دفاع از پایان نامه سطح سه نشده اند؛ می بایست مدرک فارغ التحصیلی خود را تا قبل از پایان دوره کارآموزی ارائه دهند، تا استخدام داوطلب لغو نشود.
  • دارای مدرک سطح سه یا سطح چهار در گرایش های فقه و اصول یا حقوق و قضای اسلامی باشند.
  • دارای مدرک مدرسه فقه القضا قم با حداقل معدل 16 باشند.
  • دارای مدرک رشته تخصصی فقه و حقوق حوزه علمیه خراسان با حداقل معدل 16 باشند.

لینک‌های مرتبط


اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی