عبدلیان پور در ادامه اعلام کرد، چندی پیش که پیشنهاد وکیل خانواده را طرح کردیم، بررسیهایمان نشان میدهد که قریب به 90 درصد از پروندهها بدون وکیل به دادگاه میرود و وقتی پروندهای بدون همراهی وکیل به دادگاه رود در این میان مشاهده میشود که برخی از دعاوی واهی مطرح میشود.
طرح بسیاری از دعاوی واهی ازدیاد ورودی پروندهها را ایجادمی کند، ازدیاد پروندهها از جمله چالشهایی است که سبب اطاله دادرسی میشود طرح الزام وکیل خانوادگی راهی برای جلوگیری از چالشهای قضایی و کمک به احقاق حق شهروندان و ایجاد حس عدالت در جامعه است.
با بررسیهای صورت گرفته مشخص شده است از میان 90 درصدی که برای دعاوی خود از وکیل استفاده نمیکنند، 70 درصدشان توانایی همراهی وکیل در پروندههای خود به صورت منصفانه و متعارف را دارند، حمایتهای حقوقی از 30 درصد دیگر را نیز مرکز وکلا به عنوان تنها نهاد ارائه دهنده خدمات حقوقی در کشور میتواند برعهده گرفته و وکیل معاضدتی در اختیارشان قرار دهد.
همچنین موضوع اجباری شدن حضور وکیل در محاکم نیز در غالب پیشنهادات را به مجلس ارائه شده است زیرا 90 درصد پروندهها بدون وکیل پیگیری میشود که در 70 درصد از آنها طرفین توانایی مالی گرفتن وکیل را دارند.
امیدواریم این پیشنهادات در مجلس شورای اسلامی مصوب شود تا از یکسو محاکم با مشکل اطاله دادرسی مواجهه نشوند و از سوی دیگر مردم خدمات حقوقی بهتری داشته باشند. مجموعه دستگاههای اجرایی ناگزیر هستند که به سمت استفاده از وکلا و متخصصان حقوقی مراجعه کنند.