نحوه جذب پذیرفته‌شدگان پس از اعلام نتایج آزمون سردفتری، همچنان در هاله‌ای از ابهام

با وجود این و علی‌رغم گذشت حدود دوماه از اعلام نتایج،‌ هنوز اطلاعیه مربوط به تشکیل پرونده از سوی این سازمان منتشر نشده و مسئولان سازمان نیز صحبتی درباره زمان آغاز این فرایند یا جزییات آن نکرده‌اند.
سال گذشته
با وجود این و علی‌رغم گذشت حدود دوماه از اعلام نتایج،‌ هنوز اطلاعیه مربوط به تشکیل پرونده از سوی این سازمان منتشر نشده و مسئولان سازمان نیز صحبتی درباره زمان آغاز این فرایند یا جزییات آن نکرده‌اند.

در پی تصویب قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌و کار و ملزم شدن سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به برگزاری سالانه آزمون سردفتری اسناد رسمی، بالاخره پس از وقفه‌ای چند ساله این آزمون روز جمعه 25 آذر برگزار شد.

در آزمون سردفتری 1401 نزدیک به 52 هزار داوطلب در 31 استان کشور به رقابت پرداختند و بر اساس آنچه معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور گفته است، نتایج اولیه آن در اواخر دی‌ماه منتشر خواهد شد.

با این وجود نحوه جذب قبول‌شدگان مرحله کتبی همچنان مبهم است.

مطابق ماده 3 قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار، «داوطلبانی که حداقل هفتاد درصد (70%) امتیاز میانگین نمرات یک درصد (1%) حائزان بالاترین امتیاز را کسب کنند، به عنوان پذیرفته شده، جهت طی مراحل مقتضی به سازمان ثبت اسناد و املاک کشور معرفی می‌شوند».

با توجه به این ماده، داوطلبان آزمون معتقدند صرف کسب نصاب نمره مذکور، می‌بایست به عنوان قبول‌شده نهایی در نظر گرفته شوند، اما آنچه از سخنان رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و نیز رئیس کانون سردفتران و دفتریاران برمی‌آید این است که با این دیدگاه موافق نیستند.

در همین راستا رئیس سازمان ثبت بارها بر لزوم اعمال معیارهایی مانند «نیازسنجی» و «صلاحیت‌های علمی و عملی» برای سردفتران جدید تاکید کرده است.

او چندی پیش در نشست مشترک سازمان ثبت با کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی درباره آزمون سردفتری گفت: آزمون سردفتری مثل آزمون وکالت و آزمون‌های دیگر نیست و قابل مقایسه با آن‌ها نیست. آیا قضاوت را می‌شود متناسب با قانون تسهیل برگزار کرد و گفت هر کس نمره علمی آورد قاضی می‌شود؟ در حالی که معتقدم بحث سردفتری به مراتب حساس‌تر از قضاوت است.


حسن بابایی با بیان اینکه «اگر بخواهیم قانون تسهیل را اجرا کنیم که هر کی نمره علمی آورد با یک اختبار ساده سردفتر کنیم شاهد یک بی نظمی شدید و جعل گسترده‌ در دفاتر اسناد رسمی خواهیم بود» افزود: خواسته ما این است که کمیسیون اصل 90 در بحث جذب و به کار گیری و اختیار سردفتران سازوکاری را بیندیشد که هم قانون رعایت شود و هم این ملاحظاتی که در بحث جذب و به کارگیری سردفتران است در نظر گرفته شود.


گفتنی‌ست نقدعلی، عضو کمیسیون حقوقی مجلس اعلام کرد که یک پرونده برای موضوع تاخیر در اعطای پروانه وکالت و سردفتری در کمیسیون اصل نود باز شده است.


جدیدترین اخبار

اشتراک گذاری در شبکه‌های اجتماعی